Car tuning: De gasrespons verbeteren doet u zo

Geplaatst op 23 oktober, 2020 Mark Rinsma

Elke moderne auto is voorzien van een zogenaamde drive-by-wire gaspedaal, onafhankelijk van de manier waarop de auto wordt gemotoriseerd. Het maakt niet uit of het een benzine, diesel, hybride of volledig elektrische auto is. Dit zet de beweging van het gaspedaal om in een elektronisch signaal bij het intrappen van het gaspedaal. Afhankelijk van dit elektronische signaal geeft de motor meer of minder vermogen.

De gasrespons verbeteren door middel van car tuning

Om aan de wereldwijde verwachtingen van de klant te voldoen in alle soorten rijomstandigheden wordt het elektronische gaspedaal vaak erg ‘lui’ afgesteld. Dit betekent dat u het gaspedaal ver moet intrappen als u een klein beetje vlot wilt wegrijden, een andere auto wil inhalen of bergop moet rijden. Ook bij het accelereren uit een bocht is vaak merkbaar dat het even duurt voordat het koppel voelbaar is. De IOPedal zorgt ervoor dat de gasrespons verbetert en de auto wel direct reageert op het intrappen van het gaspedaal.

IOPedal heeft vier verschillende standen

In veel wat luxere of sportievere auto’s is er een knop waarmee het karakter van de auto aangepast kan worden, de IOPedal doet in basis hetzelfde. Bij de IOPedal kunt u kiezen uit vier verschillende standen, die eenvoudig te selecteren zijn door de handige bediening. Via een Bluetooth verbinding maakt de IOPedal contact met de bediening.

IOTuning instellingen:

• TrafficMode: Bij druk verkeer zorgt dit programma voor rust. De gaspedaalrespons wordt minder gevoelig en nog extra bij wegrijden vanuit stilstand.
  • EcoModus: Als de uitgangspunten van het nieuwe rijden worden gevolgd, helpt dit programma (fossiele) energie en kosten te besparen.
  • SportMode: Dit programma geeft een sportief karakter. Met een aanzienlijk betere gaspedaalrespons en een soepele acceleratie.
  • ExtremeMode: Nog altijd behoefte aan meer? Dan is er altijd nog de Extreme mode…

De vier programma’s kunnen elk verder met vijf sub programma’s naar wens worden ingesteld. De afstandsbediening geeft heldere visuele informatie aan de bestuurder. Met de meegeleverde bevestigingsmaterialen kan het bedieningspaneel eenvoudig geplaatst worden.

Aanvullende programma’s

Naast de vier programma’s biedt een IOPedal nog twee interessante aanvullende programma’s:

• Valet: Beperk eenvoudig het beschikbare vermogen, bijvoorbeeld bij het overdragen van het voertuig aan een parkeermedewerker of minder ervaren bestuurder.
  • Secure: Activeer deze modus en het gaspedaal wordt bij de volgende start vergrendeld. Een snelle en eenvoudige toevoeging aan de diefstalbeveiliging van de auto. Het bedieningspaneel is eenvoudig uit de houder te halen en mee te nemen.

Plug & Play installatie

De verschillende programma’s worden automatisch door de IOPedal aangepast aan de kenmerken van het betreffende gaspedaal. Na de installatie wordt alle benodigde informatie geanalyseerd en worden de verschillende programma’s geoptimaliseerd en gekalibreerd met deze individuele instellingen. Met deze revolutionaire technologie wordt het volledige potentieel van auto aan het werk gezet.

Meer weten over car tuning?

Wij zijn leverancier van de IOTuning IOPedal. Heeft u vragen over car tuning of de IOPedal? Neem gerust contact op met onze experts. Wij staan altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven en technische ondersteuning te bieden.

Terug naar overzicht