Cruise Control inbouwen? Het kan eenvoudig

Geplaatst op 23 april, 2020 Marcel Steen

Een lange autorit kan best wel vermoeiend zijn. Zeker met de wisselende maximumsnelheden moet u uw snelheid constant in de gaten houden. Een verkeersboete ligt zomaar op de mat. Door gebruik te maken van een Cruise Control kunt u zuinig en ontspannen autorijden. Maar nog niet elke auto heeft een Cruise Control, gelukkig is het bij bijna alle moderne auto’s mogelijk om een Cruise Control in te bouwen. Een inbouwspecialist, autodealer of garage kan dit voor u doen. Afhankelijk van het automodel kost het inbouwen van een Cruise Control tussen de één en drie arbeidsuren.

Wat is Cruise Control?

Een Cruise Control is een elektronische snelheidsregelaar die in uw voertuig geplaatst kan worden. Met een Cruise Control stelt u de snelheid in, waarna deze snelheid automatisch wordt aangehouden. U hoeft zo dus niet constant de snelheid aan te passen met het gaspedaal.
Waarom Cruise Control?

  • Het zorgt ervoor dat u ontspannen kunt rijden.
  • Doordat er een constante snelheid wordt aangehouden gebruikt uw auto tot 10% minder brandstof. Op jaarbasis scheelt dit al snel honderden euro’s.
  • Het zorgt voor minder slijtage van banden en remmen en een lagere belasting van de motor.
  • U heeft minder kans om een snelheidsovertreding te maken.
  • Het inbouwen is eenvoudig.

Het inbouwen van een Cruise Control is voor vrijwel iedere auto mogelijk

Is uw auto nog niet voorzien van Cruise Control? Wij leveren pasklare systemen uit, die voorzien zijn van een specifieke handleiding. Zo is het inbouwen erg eenvoudig. De Cruise Control systemen van LITE-ON passen op vrijwel ieder voertuig en zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Een Cruise Control systeem van LITE-ON bestaat uit een uit het zicht geplaatste regelunit en een bedieningssysteem.

Stuurkolombediening van een Cruise Control

Er zijn verschillende type bedieningen mogelijk. In de meeste gevallen wordt er een stuurkolombediening gemonteerd. Zo kan de Cruise Control bediend worden zonder dat de handen van het stuur gehaald hoeven te worden. De CM35 en CM50 zijn hierbij voorzien van toetsen waarmee u uw vaak gereden snelheden kunt voorprogrammeren. Zo brengt u met één druk op de knop het voertuig soepel naar de gewenste snelheid.

Draadloze bediening en bediening op het dashboard

Wij bieden ook draadloze bediening, deze wordt tegen het hart van het stuurwiel geplaatst. Draadloze bediening biedt uitkomst wanneer het niet mogelijk is om een bediening aan de stuurkolom te monteren. Ook hebben wij Cruise Control bediening die op het dashboard of middenconsole geplaatst kan worden. Verder is het in sommige gevallen mogelijk de Cruise Control bediening van het automerk zelf te plaatsen.

Het achteraf inbouwen van een Cruise Control is vaak goedkoper

Automodellen worden meestal geleverd in een aantal uitvoeringen, waarbij de ene uitvoering van meer opties is voorzien dan de andere. Cruise Control is vaak een ‘luxe’ optie, waarbij er een kostbaar pakket met diverse andere opties aangeschaft moet worden. Dan is het veel voordeliger om achteraf een Cruise Control systeem te laten inbouwen.

Cruise Controls met snelheidsbegrenzers

De Cruise Controls van LITE-ON zijn tevens uitgerust met een snelheidsbegrenzerfunctie. Deze kan worden gebruikt als het verkeer te druk is om de Cruise Control goed te kunnen gebruiken en u toch zeker wilt zijn dat u niet ongemerkt te hard rijdt. Het is immers uitermate frustrerend als er toch een bekeuring op de mat valt, terwijl u uw best doet om u aan de snelheid te houden.

LITE-ON Cruise Controls

Wij zijn de Europese distributeur van de LITE-ON Cruise Control systemen. LITE-ON is al meer dan 40 jaar wereldmarktleider op het gebied van snelheidsregelaars, zoals Cruise Control systemen, snelheidsbegrenzers, en toerenbegrenzers. De Cruise Controls van LITE-ON zijn getest door TÜV SUD Automotive, voorzien van het benodigde veiligheidscertificaat en worden geproduceerd conform de hoogte eisen van de auto-industrie. Wij garanderen een hoge kwaliteit, geven 2 jaar garantie en staan altijd voor u klaar voor persoonlijk advies en technische ondersteuning. Heeft u vragen over het inbouwen van een Cruise Control? Neem gerust contact op met onze experts.

Terug naar overzicht