Cruise Control inbouwen? Het kan eenvoudig!

Geplaatst op 6 november, 2023 Marcel Steen

Een lange autorit kan best wel vermoeiend zijn. Zeker met de wisselende maximumsnelheden moet u uw snelheid constant in de gaten houden. Een verkeersboete ligt zomaar op de mat. Door gebruik te maken van een Cruise Control, ook wel bekend als een snelheidsregelaar, kunt u zuinig en ontspannen autorijden. Maar nog niet elke auto heeft een snelheidsregelaar, gelukkig kunt u bij bijna alle moderne auto’s achteraf een Cruise Control inbouwen. Een inbouwspecialist, autodealer of garage kan dit voor u doen. Afhankelijk van het automodel zijn de kosten voor een Cruise Control inbouwen tussen de één en drie arbeidsuren.

Wat is een Cruise Control?

Een Cruise Control is een elektronische snelheidsregelaar die in uw voertuig geplaatst kan worden. Met een Cruise Control stelt u de snelheid in, waarna deze snelheid automatisch wordt aangehouden. U hoeft zo dus niet constant de snelheid aan te passen met het gaspedaal.


Waarom een Cruise Control inbouwen?

  • Het zorgt ervoor dat u ontspannen kunt rijden.
  • Doordat er een constante snelheid wordt aangehouden gebruikt uw auto tot 10% minder brandstof. Op jaarbasis scheelt dit al snel honderden euro’s.
  • Het zorgt voor minder slijtage van banden en remmen en een lagere belasting van de motor.
  • U heeft minder kans om een snelheidsovertreding te maken.
  • Het inbouwen van een cruise control is eenvoudig.

Een Cruise Control inbouwen is voor vrijwel iedere auto mogelijk

Is uw auto nog niet voorzien van een Cruise Control? Wij leveren pasklare systemen uit, die voorzien zijn van een specifieke handleiding. Zo is het inbouwen van de snelheidsregelaar erg eenvoudig. De Cruise Control systemen van Zemco passen op vrijwel ieder voertuig en zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Met behulp van onze offertetool komt u erachter welke Cruise Control geschikt is voor uw voertuig en vraagt u eenvoudig een offerte aan. Een Cruise Control systeem van Zemco bestaat uit een uit het zicht geplaatste regelunit en een bedieningssysteem.

Stuurkolombediening van een Cruise Control

Er zijn verschillende type bedieningen mogelijk. In de meeste gevallen wordt er een stuurkolombediening gemonteerd. Zo kan de Cruise Control bediend worden zonder dat de handen van het stuur gehaald hoeven te worden. De CM35 en CM50 zijn hierbij voorzien van toetsen waarmee u uw vaak gereden snelheden kunt voorprogrammeren. Zo brengt u met één druk op de knop het voertuig soepel naar de gewenste snelheid.

Draadloze bediening en bediening op het dashboard

Wij bieden ook draadloze bediening, deze wordt tegen het hart van het stuurwiel geplaatst. Draadloze bediening biedt uitkomst wanneer het niet mogelijk is om een bediening aan de stuurkolom te monteren. Ook hebben wij Cruise Control bediening die op het dashboard of middenconsole geplaatst kan worden. Verder is het in sommige gevallen mogelijk de Cruise Control bediening van het automerk zelf te plaatsen.

Direct een offerte voor het inbouwen van een Cruise Control in uw auto

Vind in 3 stappen de Cruise Control die past op uw auto en vraag direct een offerte aan bij een dealer in de buurt!

Reset

Een Cruise Control achteraf inbouwen is vaak goedkoper

Automodellen worden meestal geleverd in een aantal uitvoeringen, waarbij de ene uitvoering van meer opties is voorzien dan de andere. Cruise Control is vaak een ‘luxe’ optie, waarbij er een kostbaar pakket met diverse andere opties aangeschaft moet worden. Dan is het veel voordeliger om achteraf een Cruise Control systeem te laten inbouwen.

Kosten Cruise Control inbouwen

Heeft uw auto geen cruise control en overweegt u deze te laten inbouwen? Het toevoegen van cruise control kan het rijcomfort aanzienlijk verbeteren, vooral tijdens lange ritten op de snelweg. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van een cruise control inbouwen? Het exacte bedrag hangt onder meer af van het type en de leeftijd van de auto en de Cruise Control bediening die u kiest. Over het algemeen liggen de kosten voor het inbouwen van cruise control tussen de 550 en 695 euro.

Of u nu regelmatig lange afstanden aflegt of gewoon meer gemak wilt tijdens het rijden, het laten inbouwen van cruise control kan een slimme investering zijn. Benieuwd wat de cruise control inbouwen kosten voor uw auto zijn? Vraag dan met behulp van onze offertetool direct een offerte aan bij een dealer naar keuze. Geef aan om welke auto het gaat, welke Cruise Control bediening uw voorkeur heeft en welke inbouwlocatie u prefereert. Wij zorgen ervoor dat u snel een prijsopgave ontvangt, zodat u precies weet de kosten zijn voor het inbouwen van de cruise control.

Cruise Controls met snelheidsbegrenzer

De Cruise Controls van Zemco zijn tevens uitgerust met een snelheidsbegrenzerfunctie. De snelheidsbegrenzer kan worden gebruikt als het verkeer te druk is om de Cruise Control goed te kunnen gebruiken en u toch zeker wilt zijn dat u niet ongemerkt te hard rijdt. Het is immers uitermate frustrerend als er toch een bekeuring op de mat valt, terwijl u uw best doet om u aan de snelheid te houden.

Zemco Cruise Controls

Wij zijn de Europese distributeur van de Zemco Cruise Control systemen. Zemco is al meer dan 40 jaar wereldmarktleider op het gebied van snelheidsregelaars, zoals Cruise Control systemen, snelheidsbegrenzers, en toerenbegrenzers. De Cruise Controls van Zemco zijn getest door TÜV SUD Automotive, voorzien van het benodigde veiligheidscertificaat en worden geproduceerd conform de hoogte eisen van de auto-industrie. Wij garanderen een hoge kwaliteit, geven 2 jaar garantie en staan altijd voor u klaar voor persoonlijk advies en technische ondersteuning. Heeft u vragen over het inbouwen van een Cruise Control? Neem gerust contact op met onze experts.

Terug naar overzicht