Acculader auto: vier redenen om deze te installeren

Geplaatst op 28 augustus, 2019 Marcel Steen

Accu’s worden steeds zwaarder belast door allerlei elektronische systemen. Allerlei veiligheidssytemen, maar ook luxe functies zoals stoel- en raamverwarming, belasten accu’s enorm. Daarom is het belangrijk om te investeren in een acculader voor uw auto. In dit artikel leest u waarom.

1. Met een acculader start uw auto altijd

Op een koude ochtend bij uw auto komen om dan te ontdekken dat deze niet start omdat de batterij leeg is. Dit overkomt vooral in de winter veel mensen. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van een auto acculader kunnen accu’s bij temperaturen onder 0 namelijk tot 60% van hun capaciteit verliezen. Bovendien zorgen lage temperaturen ervoor dat de accu minder snel wordt opgeladen tijdens het rijden. In tegenstelling tot wat veel autobezitters denken, is een normaal rijpatroon niet voldoende om de accu voldoende opgeladen te houden. Bij temperaturen onder nul moet u al snel vijf kilometer rijden voordat de accu überhaupt begint op te laden. Om de accu volledig op te laden moeten er enorme afstanden gereden worden. Door gebruik te maken van een automatische acculader of smartcharge zorgt u ervoor dat uw accu altijd volledig is opgeladen.

2. Een voldoende opgeladen accu vermindert uw brandstofverbruik

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw accu ten alle tijden voldoende is opgeladen. Hier kunt u voor zorgen door gebruik te maken van een automatische acculader. Als uw accu niet voldoende is opgeladen, wordt de dynamo van de auto namelijk extra zwaar belast. Deze moet dan de accu opladen en tegelijkertijd de elektrische systemen van de auto’s van stroom voorzien. Hierdoor moet de motor veel harder werken. Dit leidt tot een minder efficiënte verbranding van de brandstof en een hoger brandstofverbruik. Hierdoor is er ook nog eens een verhoogde uitstoot van NOx en kooldioxide. Door gebruik te maken van een ingebouwde acculader kunt u brandstofverbruik sterk terugbrengen. Goed voor uw portemonnee en het milieu!

3. Het gebruik van een acculader verlengt de levensduur van de accu

Door gebruik te maken van een acculader kunt u de levensduur van uw accu eenvoudig aanzienlijk verlengen. Een intelligente auto acculader zorgt er namelijk voor dat de accu niet overbelast raakt tijdens het laden. Zo voorkomt u beschadiging van uw accu. Bovendien bent u er zo zeker van u nooit stil komt te staan vanwege een lege accu. Dit is de meest voorkomende oorzaak waardoor de wegenwacht wordt ingeschakeld. De SmartCharge is een intelligente auto acculader, die in staat is om de batterijgrootte (Ah) te lezen en te analyseren om de best mogelijke lading te bereiken. De lading wordt automatisch aangepast tussen 3 Amp-instellingen: 1-2 of 4 Amp, met andere woorden: 3 laders in 1 product!

De acht stappen van de DEFA Smartcharger:

  1. Analyseren, conditietest van de accu.
  2. Rustig begin, de accu testen en aanpassen aan de juiste stroom (Amp).
  3. Hoofdlading, tot spanningsniveau 14,4V of 14,7V is bereikt.
  4. Hoogste lading, opladen met een constant spanningsniveau: 14,4V of 14,7V.
  5. Analyseren, het opladen wordt 2 minuten gestopt voor het meten van de batterij.
  6. Op niveau houden (druppellading), spanningsniveau : 13,8V/14,1V.
  7. Slaap, volledig opgeladen batterij: de batterij gaat 168 uur (1 week) in de slaapstand.
  8. Wakker worden, start nieuwe oplaadcyclus vanaf stap 1.

4. Bescherm uw persoonlijke instellingen met de DEFA SmartCharge

Als uw batterij volledig leeg raakt, kan deze geen stroom meer leveren aan het elektrische systeem van de auto. Dat zorgt er meestal voor dat de batterij wordt gereset. Hierdoor worden al uw persoonlijke instellingen worden gewist. Met een acculader hoeft u zich daar nooit meer zorgen over te maken.

De DEFA SmartCharge: de acculader met de hoogste kwaliteit

DEFA is een Noors kwaliteitsmerk dat marktleider is op het gebied van onder anderen SmartChargers. De SmartCharger heeft een automatisch geregelde laadcurve die het opladen optimaliseert en de batterij beschermt. Dit voorkomt dat de batterij van uw auto, camper, vrachtwagen, tractor of boot overlaadt. Elke SmartCharger van DEFA is beveiligd tegen kortsluiting en omgekeerde polariteit en voorzien van een ingebouwde voedingsmodus. Deze SmartChargers zijn dan ook meermaals als beste getest. Zo is de eRange® Uno in 2018 door zowel de Duitse als de Oostenrijkse ANWB, de ADAC en ÖAMTC, als beste laadstation getest. Hiernaast is de SmartCharge serie bekroond voor het design, het gebruiksgemak en de ideale laadcurve.

Advies

Wij zijn de officiële leverancier van DEFA in Nederland. Wij staan altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven en technische ondersteuning te bieden. Heeft u vragen over SmartCharge? Neem gerust contact op met onze experts.

Terug naar overzicht