Acculader auto: Vier redenen om deze te installeren

Geplaatst op 28 augustus, 2019 Marcel Steen

Accu’s worden steeds zwaarder belast door allerlei elektronische systemen. Allerlei veiligheidssytemen, maar ook luxe functies zoals stoel- en raamverwarming , belasten accu’s enorm. Een acculader is daarom een goede investering. In dit artikel leest u waarom.

1. Het zorgt ervoor dat uw auto altijd start

Op een koude ochtend bij uw auto komen om dan te ontdekken dat deze niet start omdat de batterij leeg is. Dit overkomt vooral in de winter veel mensen. Bij temperaturen onder 0 kunnen accu’s namelijk tot 60% van hun capaciteit verliezen. Bovendien zorgen lage temperaturen ervoor dat de accu minder snel wordt opgeladen tijdens het rijden. In tegenstelling tot wat veel autobezitters denken, is een normaal rijpatroon niet voldoende om de accu voldoende opgeladen te houden. Bij temperaturen onder nul moet u al snel vijf kilometer rijden voordat de accu überhaupt begint op te laden. Om de accu volledig op te laden moeten er enorme afstanden gereden worden. Door gebruik te maken van een automatische acculader zorgt u ervoor dat uw accu altijd volledig is opgeladen.


2. Het vermindert uw brandstofverbruik

Als uw accu niet voldoende is opgeladen, wordt de dynamo van de auto extra zwaar belast. Deze moet dan namelijk de accu opladen en tegelijkertijd de elektrische systemen van de auto’s van stroom voorzien. Hierdoor moet de motor veel harder werken. Dit leidt tot een minder efficiënte verbranding van de brandstof en een hoger brandstofverbruik. Hierdoor is er ook nog eens een verhoogde uitstoot van NOx en kooldioxide. Door gebruik te maken van een ingebouwde lader kunt u brandstofverbruik sterk terugbrengen. Goed voor uw portemonnee en het milieu!

3. Het verlengt de levensduur van de accu

Door gebruik te maken van een acculader kunt u de levensduur van uw accu eenvoudig aanzienlijk verlengen. Een intelligente acculader zorgt er namelijk voor dat de accu niet overbelast raakt tijdens het laden. Zo voorkomt u beschadiging van uw accu. Bovendien bent u er zo zeker van u nooit stil komt te staan vanwege een lege accu. Dit is de meest voorkomende oorzaak waardoor de wegenwacht wordt ingeschakeld. 

4. Het beschermt uw persoonlijke instellingen

Als uw batterij volledig leeg raakt, kan deze geen stroom meer leveren aan het elektrische systeem van de auto. Dat zorgt er meestal voor dat de batterij wordt gereset. Hierdoor worden al uw persoonlijke instellingen worden gewist. Met een acculader hoeft u zich daar nooit meer zorgen over te maken.

DEFA acculader’s

DEFA staat garant voor de nieuwste technieken en de hoogste kwaliteit. Zo is de eRange® Uno in 2018 door zowel de Duitse als de Oostenrijkse ANWB, de ADAC en ÖAMTC, als beste laadstation getest. Hiernaast is de SmartCharge serie bekroond voor het design, het gebruiksgemak en de ideale laadcurve.

Advies

Wij zijn de officiële leverancier van DEFA in Nederland. Wij staan altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven en technische ondersteuning te bieden. Heeft u vragen over SmartCharge? Neem gerust contact op met onze experts.

Terug naar overzicht