De voordelen van een snelheidsbegrenzer

Geplaatst op 20 april, 2020 Marcel Steen

Een snelheidsbegrenzer biedt veel voordelen. Het maakt niet uit of u maar één auto heeft of een vloot van honderden voertuigen, snelheidsbegrenzers verdienen zich snel terug. In dit artikel vertellen wij u waarom dit zo is en belichten wij de verschillende type snelheidsbegrenzers.

Hoe werkt een snelheidsbegrenzer?

Een snelheidsbegrenzer is een systeem dat de maximumsnelheid van een voertuig begrenst. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder niet harder kan rijden dan de maximumsnelheid die is ingesteld. We kunnen onderscheid maken tussen permanente en variabele snelheidsbegrenzers.

Een permanente of variabele snelheidsbegrenzer

Bij permanente snelheidsbegrenzers wordt de maximumsnelheid bij de inbouw geprogrammeerd. Deze maximumsnelheid is door de bestuurder niet te beïnvloeden. De variabele snelheidsbegrenzer, daarentegen, kan door de bestuurder van het voertuig tussen de 35 km/h en de maximale begrensde snelheid naar wens worden geactiveerd en gedeactiveerd.

De bediening van een variabele snelheidsbegrenzer

Om variabele snelheidsbegrenzers te gebruiken wordt een bediening bij het stuur geplaatst. Zo kan de bestuurder de maximumsnelheid naar wens aanpassen. De bediening werkt zeer eenvoudig. Door het pookje omhoog of omlaag te tikken verandert de snelheid met één kilometer per uur. Door het pookje even ingedrukt te houden, verandert de snelheid met tien kilometer per uur. Wilt u zowel de variabele begrenzer als de permanente begrenzer? Dat is mogelijk. De snelheidsbegrenzers van Zemco bieden de optie om van beide type begrenzers gelijktijdig gebruik te maken.

Een snelheidsbegrenzer bespaart brandstof

Snelheidsbegrenzers kunnen u geld besparen en u helpen om uw MVO CO2-ladder doelstellingen te realiseren. In combinatie met een toerenbegrenzer en vermogensbegrenzer kan het u tot 15% brandstofbesparing opleveren. Zo bespaart u al snel honderden euro’s aan brandstof per voertuig per jaar. Tegelijkertijd reduceert u uw CO2 uitstoot en ontlast u daarmee het milieu.

U voorkomt dat er boetes worden gereden

Een boete rijden is altijd vervelend. Al helemaal in de bedrijfsauto. Met een cruisecontrol met snelheidsbegrenzer verkleint u de kans op snelheidsovertredingen door u of uw collega’s. Tevens wordt hiermee wordt ‘Het Nieuwe Rijden’ een stuk eenvoudiger.

Zemco snelheidsbegrenzers

Zemco is al meer dan 40 jaar wereldmarktleider op het gebied van cruise controls en snelheidsregelaars. De snelheidsbegrenzers van Zemco zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te bouwen en scherp geprijsd. Bovendien zijn deze geschikt voor praktisch alle voertuigen die uitgerust zijn met een elektronisch gaspedaal. Elke auto heeft unieke eigenschappen. Denk hierbij aan de verhouding van de massa en het vermogen. De snelheidsbegrenzers worden bij de inbouw zo afgesteld dat de snelheidslimiet soepel afgeregeld wordt en maximale snelheid zeer constant gehandhaafd blijft.

Snelheid, toeren en vermogensbegrenzer SL900Ci

De SL900Ci kan gebruikt worden als permanente snelheidsbegrenzer, als variabele snelheidsbegrenzer, toerenbegrenzer, vermogensbegrenzer of met de verschillende functies in combinatie met elkaar. Net als de SL900 is de SL900Ci voorzien van diagnosefuncties om eventuele problemen bij de inbouw snel op te lossen. De SL900Ci is hiernaast ook eenvoudig te programmeren en diagnosticeren via een PC of laptop.

Snelheidsbegrenzer SL900

De SL900 kan worden gebruikt op de wat oudere voertuigen als permanente snelheidsbegrenzer, als variabele snelheidsbegrenzer of beide functies in combinatie met elkaar. Om de inbouw te vergemakkelijken is de SL900 voorzien van diagnosefuncties. Via een eenvoudige setup procedure zijn, desgewenst, de timing voor het inschakelen en de maximumsnelheid nauwkeurig af te regelen.

Advies

Autonamics is de Europese distributeur van de Zemco cruise controls, snelheidsbegrenzers, vermogensbegrenzers en toerenregelaars. Tevens bieden wij oplossingen voor vermogensbegrenzing van elektrische auto’s. Wij staan altijd voor u klaar voor persoonlijk advies en technische ondersteuning. Heeft u behoefte aan voertuigvolgsystemen, rijstijlanalyse, brandstofcontrole, onderhoudsplanning, ritregistratie of peilzenders? Met onze MetaTrak fleet management systemen bieden wij professionele oplossingen voor zowel het MKB als grote fleetowners. Neem voor vragen gerust contact op met onze experts.

Terug naar overzicht