Optimale controle en veiligheid met de nieuwe low speed limiter van Autonamics

Geplaatst op 24 oktober, 2023

Bij Autonamics hebben we altijd gestreefd naar innovatie op het gebied van snelheidsbegrenzers, en onze nieuwe low speed limiter is hier een perfect voorbeeld van. Deze limiter stelt bedrijven in staat om de snelheid van hun voertuigen tot op de kilometer per uur te reguleren, ook bij extreem lage snelheden, en opent daarmee de deur naar een scala van nieuwe mogelijkheden voor veiligheid en wettelijke naleving.

De low speed limiter: precisie in snelheidsbeheer

Een low speed limiter is een apparaat dat de snelheid van een voertuig beperkt binnen een specifieke snelheidsrange. Terwijl de ‘normale’ snelheidsbegrenzer SL900Ci functioneert tussen 35 en 180 km/h, biedt Autonamics’ nieuwe low speed limiter ongeëvenaarde precisie. Deze snelheidsbegrenzer kan worden afgesteld om de snelheid van het voertuig te beperken tussen 5 en 55 km/u. Steeds meer bedrijven hebben behoefte aan een low speed limiter voor deze lage snelheden en met onze nieuwe limiter bieden wij een maatwerk oplossing.

Een handig accessoire dat hoort bij de low speed limiter is de Dallas Key. Deze Dallas Key is gecodeerd en doet dienst als een sleutelhanger. Op het dashboard van het voertuig bevindt zich eveneens een rond plaatje. Wanneer de Dallas Key tegen dit plaatje wordt gehouden, schakelt de limiter uit totdat het contact van het voertuig wordt uitgezet. Zodra het contact weer wordt ingeschakeld, wordt de limiter automatisch geactiveerd. De wagenparkbeheerder kan een Dallas Key krijgen en kan deze gebruiken om de limiter tijdelijk uit te schakelen, bijvoorbeeld wanneer het voertuig naar de garage moet of voor andere specifieke situaties.

Waarom kiezen voor een low speed limiter?

Bedrijven over de hele wereld kiezen voor de low speed limiter omwille van veiligheid en wettelijke naleving. Deze innovatieve technologie stelt hen in staat om voertuigen op maat te begrenzen voor specifieke toepassingen. Denk aan terreinen waar voertuigen slechts 30 km/u mogen rijden, of reinigingsvoertuigen die, vanwege veiligheidseisen, niet sneller dan 9 km/u mogen bewegen wanneer de reinigingsinstallatie in werking is. Onze low speed limiter biedt de flexibiliteit om tot vier snelheidslimieten in te stellen. Dit maakt naadloos schakelen tussen verschillende snelheden mogelijk, wat vooral handig is voor voertuigen zoals reinigingswagens, waarbij snelheidsvariaties essentieel zijn voor de veiligheid van de bemanning.

Reinigingsvoertuig

Veiligheid en wettelijke naleving

De voordelen van onze low speed limiter zijn duidelijk. Het is niet alleen een kwestie van veiligheid, maar ook van wettelijke naleving. Sinds dit jaar is het bijvoorbeeld voor reinigingswagens wettelijk verplicht om voertuigen te begrenzen tot 9 km/u. Autonamics’ low speed limiter zorgt ervoor dat bedrijven voldoen aan deze eisen en stelt hen in staat om hun verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van veiligheid.

Voor alle voertuigen met een elektronisch gaspedaal

Onze low speed limiter kan worden ingebouwd in alle voertuigen met een elektronisch gaspedaal, wat betekent dat auto’s vanaf ongeveer 2010 in aanmerking komen voor deze technologie. Hierbij maakt het niet uit of de motorisering benzine, diesel, elektrisch of anders is.

Vakkundige installatie met hulp van onze experts

Het inbouwen van de low speed limiter is vergelijkbaar met het installeren van een cruise control, maar vereist enige precisie in de afstelling. Onze experts helpen bij het kalibreren van het snelheidssignaal, zodat het voertuig precies de gewenste snelheid aanhoudt. Hoewel klanten de installatie zelf kunnen uitvoeren, bieden we de nodige begeleiding om ervoor te zorgen dat de limiter correct is afgesteld.

In een tijd waarin precisie, veiligheid en het naleven van wettelijke voorschriften van essentieel belang zijn, biedt onze low speed limiter bedrijven een innovatieve oplossing voor volledige controle over de snelheid van hun voertuigen, ongeacht de omstandigheden. Dankzij maatwerk en nauwkeurigheid stelt deze technologie bedrijven in staat om hun wagenpark op een veiligere en efficiëntere manier te beheren.

Terug naar overzicht