Omvormer: voor het voorzien van 230 Volt voor elektrische apparaten in uw voer- of vaartuig

Geplaatst op 5 januari, 2022 Mark Rinsma

Tegenwoordig willen we steeds meer bij de hand hebben wanneer we onderweg zijn. Zo komt het regelmatig voor dat we elektrische apparaten willen gebruiken in onze voer- en vaartuigen. Om gereedschap, computers en elektrische systemen op te laden en van stroom te voorzien, is er een groeiende behoefte aan flexibele en gebruiksvriendelijke omvormers. In dit artikel leest u alles over het gemak van de omvormers van DEFA.

Hoe werkt een omvormer?

Met behulp van een omvormer zorgt u ervoor dat er in uw voer- of vaartuig 230V beschikbaar is. Dit maakt het mogelijk om de meeste soorten elektrische apparatuur op te laden of te gebruiken. De omvormer realiseert dit door de 12V gelijkspanning van de accu om te vormen naar een 230V wisselspanning. De DEFA omvormers zijn geschikt zolang er een 12V of 24V accu voorhanden is. Wanneer er meer dan 300W vermogen vereist is volstaat een enkele accu niet meer. In dit geval raden wij u aan minimaal twee accu’s te gebruiken eventueel d.m.v. een accuscheider toe te passen blijft de startaccu altijd voldoende capaciteit behouden.

De omvormers van DEFA

De omvormers van DEFA voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik. Daarnaast kunt u het systeem op elk gewenst moment uitbreiden met extra stopcontacten via de PlugIn kabelsystemen en componenten. Alle omvormers kunnen op afstand worden bediend via een bedieningspaneel. Dit maakt het gemakkelijker om de omvormer te gebruiken wanneer deze in een moeilijk bereikbare ruimte is geplaatst.

Kies de juiste omvormer: ga voor een zuivere sinus omvormer

De DEFA omvormers sturen allemaal 230V met zuivere sinus uit. Vaak wordt er bij goedkopere omvormers gebruik gemaakt van een gemodificeerde sinus. Dit zorgt er niet alleen voor dat veel apparaten niet werken, maar kan er ook voor zorgen dat apparaten defect raken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer u een omvormer aanschaft.

De voordelen van de DEFA omvormers

 • Laag verbruik: de “Power safe mode” vermindert het energieverbruik wanneer de omvormer niet in gebruik is
 • Stille ventilator met variabele snelheid, Vanwege de hoge stroom die nodig is om 230VAC te creëren, hebben omvormers ventilatoren nodig om oververhitting te helpen voorkomen. Onze nieuwste omvormers hebben een ventilator met variabele snelheden, wat helpt het geluid te verminderen wanneer slechts een beperkte koeling nodig is.
 • Eenvoudige installatie: Met de PlugIn stekkers is de installatie eenvoudig naar wens te installeren.
 • Kan worden geïnstalleerd op moeilijk bereikbare plaatsen: maak gebruik van het afstandsbedieningspaneel voor het aan- en uitschakelen
 • Geschikt voor alle moderne generatoren: spanningsbereik 10,5v-16V (12V) of 20-32V (24V)
 • Dubbel piekvermogen, zorgt ervoor dat het zware gemotoriseerde apparatuur kan starten

De geïntegreerde omschakelaar zorgt er automatisch voor dat 230V stroom wordt geleverd vanuit een aangesloten stopcontact wanneer dat mogelijk is. Hierdoor wordt voorkomen dat de omvormer stroom aan de accu onttrekt wanneer dit niet nodig is, zodat de accu kan worden opgeladen. Wanneer de netstroom wordt losgekoppeld, wordt de stroomtoevoer teruggeschakeld naar de omvormer.

De verschillende DEFA Omvormer Kits

DEFA heeft verschillende omvormer kits ontworpen om het bestellen en installeren van de omvormers zo eenvoudig mogelijk te maken. DEFA omvormer kits bevatten alle producten en kabels die nodig zijn voor een complete installatie. Alle producten kunnen ook afzonderlijk worden aangeschaft.

 • Omvormerkit 300W: De omvormer 300W 12V is geschikt voor de stroomvoorziening van tv’s, computers, enz.
 • Omvormerkit 600W: Omvormer 600W 12V is geschikt voor de voeding van tv’s, computers, enz.
 • Omvormerkit 1200W: Omvormer 1200W 12V. Er zijn twee versies van de omvormer 1200W 12V beschikbaar, met of zonder ingebouwde transferschakelaar. Wij raden aan een extra accu te gebruiken bij installatie van de omvormerkit 1200W.
 • Omvormerkit 1500W: De omvormer 1500W 12V is geschikt voor het voeden van producten met een hoog vermogen, zoals gereedschap, koffiezetapparaten, enz. We raden aan een extra batterij te gebruiken als u de omvormerkit 1500W installeert.
 • Omvormerkit 2000W: De omvormer 2000W 12V is geschikt voor producten met een hoog vermogen, zoals gereedschap, koffiezetapparaten, enz. We raden aan een extra batterij te gebruiken als u de omvormerkit 2000W installeert.
 • Omvormerkit 1000W: De omvormer 1000W 24V is geschikt voor het voeden van producten met een hoog vermogen, zoals gereedschap, koffiezetapparaten, enz. We raden aan een extra batterij te gebruiken als u de omvormerkit 1000W installeert.
 • Omvormerkit 1500W: De omvormer 1500W 24V is geschikt voor het voeden van producten met een hoog vermogen, zoals gereedschap, koffiezetapparaten, enz. We raden aan een extra batterij te gebruiken als u de omvormerkit 1500W installeert.
 • Omvormerkit 2000W: De omvormer 2000W 24V is geschikt voor het voeden van producten met een hoog vermogen, zoals gereedschap, koffiezetapparaten, enz. We raden aan een extra batterij te gebruiken als u de omvormerkit 2000W installeert.
 • Omvormerkit 2500W: De omvormer 2500W 24V De DEFA omvormer 2500W 24V is geschikt voor het voeden van producten met een hoog vermogen, zoals gereedschap, koffiezetapparaten, enz. We raden aan een extra batterij te gebruiken als u de omvormerkit 2500W installeert.

Tip: Overweeg een acculader te installeren

Het gebruik van een omvormer vergt een aanzienlijke hoeveelheid stroom van uw accu. Wij raden u aan niet alleen twee accu’s te hebben, maar ook een ingebouwde acculader te installeren om de prestaties en levensduur van de accu op peil te houden. Zonder regelmatig opladen zullen uw accu’s snel leegraken en verslechteren. Als dit gebeurt, is het mogelijk dat u uw voertuig niet meer kunt starten of uw omvormer niet meer kunt gebruiken. Onze ingebouwde batterijladers zijn gemakkelijk aan te sluiten op en te integreren met onze omvormers via het PlugIn-systeem.

Hoe kiest u de juiste omvormer?

Welke omvormer heeft u nodig precies nodig? Het antwoord hangt af van hoeveel vermogen uw apparatuur nodig heeft. Een goede vuistregel is om het vermogen van de apparatuur te verdubbelen en dan de dichtstbijzijnde omvormer boven deze hoeveelheid te kiezen.

Ook elektrische apparaten gebruiken in uw voer- of vaartuig?

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geworden in een omvormer van DEFA? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan altijd voor u klaar om persoonlijk advies te geven.

Terug naar overzicht