Vergroot de actieradius van uw elektrische bedrijfswagen met een begrenzer

Geplaatst op 16 augustus, 2021 Mark Rinsma

Elektrische bedrijfswagens, ze zijn de toekomst. Het is dan ook niet gek dat steeds meer bedrijven overstappen naar elektrisch rijden. Een elektromotor heeft zijn maximum koppel direct vanaf 0 toeren per minuut. Hierdoor accelereren elektrische auto’s erg snel. Dit is niet alleen ongunstig voor de actieradius, maar ook niet altijd wenselijk gekeken naar de aard van de lading, gezien de veiligheid maar ook de levensduur van de banden en aandrijving. Wij leggen u uit hoe u de actieradius van uw elektrische bedrijfswagen kunt vergroten en tegelijkertijd profiteert van alle andere voordelen.

Optimaliseer de actieradius van uw elektrische bedrijfswagen

Voor veel bedrijven is het cruciaal om zo ver mogelijk te kunnen rijden met een elektrische bedrijfswagen. De actieradius bepaalt hoe ver u kunt rijden met een volle accu, zonder tussentijds op te hoeven laden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, maar een factor waar winst op te behalen is, is het verbruik van de auto. Dit is afhankelijk van het rijgedrag van de bestuurder. Met andere woorden; hoe zuinig wordt er gereden met de bedrijfswagen?

Verlaag het verbruik van uw bedrijfswagen

Het verbruik van uw bedrijfswagen wordt met name bepaald door de maximale snelheid die wordt gereden. Hoe sneller u rijdt, hoe lager de actieradius is. Zorgt u ervoor dat de acceleratie gematigd wordt en de maximale snelheid begrensd, dan kunt u de laadbeurt uitstellen. Hiermee vergroot u de axiradius. Daarnaast vraagt u ook minder vermogen van de accu wanneer u met mate versnelt. Elektrische auto’s accelereren door hun hoge koppel snel, maar dit heeft ook grote gevolgen voor de actieradius.

Het veiligheids- en kwaliteitsaspect

Electrische bedrijfsauto’s worden frequent ingezet door bijvoorbeeld pakketdiensten, boodschappendiensten en maaltijdbezorgers. De voertuigen worden vaak bestuurd door jong personeel. U wilt dat de lading onbeschadigd op de bestemming arriveert en aanrijdingen voorkomen worden. Het grote acceleratievermogen van elektrische voertuigen kan uitnodigen tot onwenselijk rijgedrag. Door de accelaratie (vermogen) te begrenzen kunt u dit eenvoudig voorkomen

Een snelheidsbegrenzer en acceleratiebegrenzer in één

Een begrenzer kan verschillende functies hebben. De meest bekende is de maximum in te stellen vaste snelheidsbegrenzer. Dit zorgt ervoor dat de maximale snelheid van uw voertuig altijd is beperkt. Zo vraagt u minder van uw accu en voorkomt u vervelende snelheidsovertredingen. Daarnaast kan een begrenzer ook worden ingezet om de acceleratie te beperken. Hiermee voorkomt u dat uw lading verschuift en heeft u minder last van slijtage aan uw banden en aandrijving. Wanneer u deze twee functies combineert kunt u ervoor zorgen dat de actieradius van uw elektrische bedrijfswagen wordt vergroot en de operationele kosten van het voertuig dalen.

Begrenzer voor uw elektrische voertuig

Wanneer de snelheidsbegrenzer is geïnstalleerd merkt de berijder hier niks van. Wordt de ingestelde maximum van de vaste begrenzer bereikt? Dan stopt het voertuig soepel met accelereren en blijft hij vervolgens op de maximumsnelheid rijden. Zo kunt u genieten van de voordelen van een begrenzer, zonder dat u hoeft in te leveren op rijcomfort.

Het installeren van een begrenzer in uw elektrische bedrijfswagen

Wilt u een begrenzer laten inbouwen in uw elektrische bedrijfswagen, dan is de LITE-ON SL900Ci precies wat u zoekt. Deze begrenzer is uitermate geschikt voor toepassing in elektrische voertuigen omdat deze begrenzer als vaste begrenzer én acceleratiebegrenzer kan worden ingesteld. Uiteraard zijn deze instellingen niet door de berijder te beïnvloeden.

De LITE-ON snelheidsbegrenzers hebben een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding, zijn snel te installeren en met een programmeertool in te stellen. Daarnaast voldoen ze aan alle, in de Automotive geldende, keuringen en certificeringen. Het kan voorkomen dat de benodigde voertuigdata van uw nieuwe bedrijfswagen nog niet bij ons bekend is. In dit geval kunnen wij snel schakelen en het voertuig zelf uitlezen zodat wij ook voor dit voertuig een geschikt product kunnen leveren.

Klaar om uw actieradius te vergroten?

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geworden in onze begrenzer? Neem dan gerust contact op. Onze experts staan altijd voor u klaar om persoonlijk advies te geven.

Terug naar overzicht