Vier redenen waarom werkplaatsladers onmisbaar zijn in de garage

Geplaatst op 1 maart, 2020 Marcel Steen

Werkplaatsladers zijn onmisbaar in de garage. Als u de accu van een auto vervangt, is de spanning even van de auto af. Hierdoor raakt u alle persoonlijke instellingen kwijt, bijvoorbeeld voor de navigatie, radio en voor luxere auto’s de instellingen van de stoelen. Als u een acculader aansluit, is dit niet het geval. Zo hoeft u niet alles weer opnieuw te programmeren. Dit bespaart niet alleen veel tijd, het zorgt natuurlijk ook voor tevreden klanten. In dit artikel leest u vier redenen om werkplaatsladers te gebruiken. Ook leest u hoe u een werkplaatslader installeert en hoe u deze op de juiste manier onderhoudt.

1. Deze zijn speciaal ontworpen voor in de werkplaats

De DEFA WorkshopChargers zijn draagbaar, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Zo beschikken de laders over een handige geïsoleerde haak. Hierdoor kunt u het geheel aan het raam, motorkap, of gereedschapskar hangen. Zo is de lader altijd binnen handbereik. Hiernaast zijn de laders compact, robuust en voorzien van IP20 certificering.


2. Werkplaatsladers zijn multi-inzetbaar

De werkplaatsladers van DEFA kunnen ingezet worden voor alle 12V WET, MF, Ca/Ca, AGM, EFB en GEL accu’s.

3. De hoogste efficiëntie en langste levensduur

De WorkshopChargers van DEFA hebben een optimale laadcurve. Hierdoor worden zij beter en veiliger opgeladen. Bij goedkopere acculaders gaat de accu ‘borrelen’, dit is schadelijk voor de accu. Er ontstaat een sulfatiseringproces op de loodplaten, waardoor de kwaliteit van de accu achteruitgaat. De DEFA WorkshopChargers beschikken over de moderne Switch-Mode technologie en galvanische scheiding. Deze laders staan dus voor de nieuwste technologie voor het opladen van accu’s en garanderen een optimale levensduur van de accu’s.

4. Onbeperkte tijd onderhoudsladen

De laadcyclus wordt temperatuurgecompenseerd met een externe sensor. Zo zijn gevoelige elektronische systemen en de batterijprestaties beschermd.

Installeren van een werkplaatslader

Sluit de accu aan met de rode laadkabel op (+) en de zwarte kabel op (-) en vervolgens op 230 VAC. Houd rekening met de aanbevelingen van de accufabrikant. De lader is berekend op loodzuuraccu’s, vrij geventileerd, en AGM- en gelaccu’s. De grootte van de zekering op de rode laadkabel is 40 A.

Let op: de kabels mogen niet ingekort of verlengd worden

Om de juiste laadspanning te realiseren, mogen de kabels tussen accu en acculader NIET ingekort of verlengd worden. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om de handleiding te lezen. Een onjuiste installatie kan tot schade aan de uitrusting of in het ergste geval lichamelijk letsel leiden. Bij twijfel over de installatie van uitrusting: neem contact op met DEFA, Autonamics of een erkende installateur.

Het onderhouden van werkplaatsladers

Voor de Workshopcharger 25a geldt dat het filter op de luchtinlaat regelmatig geïnspecteerd en schoongemaakt moet worden. Hiervoor moet u de schroef aan de bovenkant, waarmee de steun vastzit op de lader, verwijderen. Het filter zit in het onderste eindkapje. De Workshopcharger 35A is geheel onderhoudsvrij. Voor een optimale veiligheid moeten alle accu’s ten minste eens per maand worden geïnspecteerd. Het laadproces verloopt zodanig dat de accu’s zonder meer waterverbruik dan de normale verdamping volledig opgeladen blijven

Advies

Wij zijn de officiële leverancier van DEFA in Nederland. Wij staan altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven en technische ondersteuning te bieden. Heeft u vragen over werkplaatsladers? Neem gerust contact op met onze experts.

Terug naar overzicht