Vier redenen waarom werkplaatsladers onmisbaar zijn in de garage
Geplaatst op 1 maart, 2020 | Marcel Steen |
Werkplaatsladers zijn onmisbaar in de garage. Als u de accu van een auto vervangt, is de spanning even van de auto af. Hierdoor raakt u alle persoonlijke instellingen kwijt, bijvoorbeeld voor de navigatie, radio en voor luxere auto’s de instellingen van de stoelen. Als u een acculader aansluit, is dit niet het geval. Zo hoeft u niet alles weer opnieuw te programmeren. Dit bespaart niet alleen veel tijd, het zorgt natuurlijk ook voor tevreden klanten. Tevens is een werkplaatslader onmisbaar bij het uploaden van nieuwe software in de auto voor multimedia, motormanagement of navigatie. Dit uploaden moet met het contact aan gebeuren en kan soms wel tot 1 à 2 uur duren. In dit artikel leest u vier redenen om werkplaatsladers te gebruiken. Ook leest u hoe u een werkplaatslader installeert en hoe u deze op de juiste manier onderhoudt.
1. Deze zijn speciaal ontworpen voor in de werkplaats
De DEFA WorkshopChargers zijn draagbaar, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Zo beschikken de laders over een handige geïsoleerde haak. Hierdoor kunt u het geheel aan het raam, motorkap, of gereedschapskar hangen. Zo is de lader altijd binnen handbereik. Hiernaast zijn de laders compact, robuust en voorzien van IP40 certificering.
2. Werkplaatsladers zijn multi-inzetbaar
De werkplaatsladers van DEFA kunnen ingezet worden voor alle 12V WET, MF, Ca/Ca, AGM, EFB, GEL en Lithium accu’s.
3. De hoogste efficiëntie en langste levensduur
De WorkshopChargers van DEFA hebben een optimale laadcurve. Hierdoor worden zij beter en veiliger opgeladen. Bij goedkopere acculaders gaat de accu ‘borrelen’, dit is schadelijk voor de accu. Er ontstaat een sulfatiseringproces op de loodplaten, waardoor de kwaliteit van de accu achteruitgaat. De DEFA WorkshopChargers beschikken over de moderne Switch-Mode technologie en galvanische scheiding. Deze laders staan dus voor de nieuwste technologie voor het opladen van accu’s en garanderen een optimale levensduur van de accu’s.
4. Onbeperkte tijd onderhoudsladen
De laadcyclus wordt temperatuur gecompenseerd met een externe sensor. Zo zijn gevoelige elektronische systemen en de accuprestaties beschermd.
Installeren van een werkplaatslader
Sluit de accu aan met de rode laadkabel op (+) en de zwarte kabel op (-) en vervolgens op 230 VAC. Houd rekening met de aanbevelingen van de accufabrikant. De lader is berekend op loodzuuraccu’s, vrij geventileerd, AGM, gel en Lithium-accu’s. Alle werkplaatsladers zijn vonkvrij en is beveiligd tegen omgekeerde polariteit en kortsluiting.
Let op: de kabels mogen niet ingekort of verlengd worden
Om de juiste laadspanning te realiseren, mogen de kabels tussen accu en acculader NIET ingekort of verlengd worden. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om de handleiding te lezen. Een onjuiste installatie kan tot schade aan de uitrusting of in het ergste geval lichamelijk letsel leiden. Bij twijfel over de installatie van uitrusting: neem contact op met DEFA, Autonamics BV of een erkende installateur.
Het onderhouden van werkplaatsladers
Voor de Workshopcharger 125 Ampère geldt dat het filter op de luchtinlaat regelmatig geïnspecteerd en schoongemaakt moet worden. De Workshopcharger 25A, 35A en 50A zijn geheel onderhoudsvrij. Voor een optimale veiligheid moeten alle accu’s ten minste eens per maand worden geïnspecteerd. Het laadproces verloopt zodanig dat de accu’s zonder meer waterverbruik dan de normale verdamping volledig opgeladen blijven.
Advies
Wij zijn de officiële leverancier van DEFA in Nederland. Wij staan altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven en technische ondersteuning te bieden. Heeft u vragen over werkplaatsladers? Neem gerust contact op met onze experts.