Wat is een voertuigvolgsysteem?

Geplaatst op 23 september, 2020 Mark Rinsma

Een voertuigvolgsysteem, ook wel voertuig tracking systeem genoemd, bepaalt de exacte locatie van het voertuig op basis van radiosignalen van satellieten. Deze positie wordt zichtbaar gemaakt op een digitale kaart via een web-portaal. De exacte locatie van het voertuig is te zien en te volgen via de pc of de app. De voertuigvolgsystemen van MetaTrak® werken met alle satellietnetwerken. Hierdoor is de positiebepaling nauwkeurig en betrouwbaar:

 • GNSS Global Navigation Satellite System
 • GPS Global Positioning System (American)
 • Glonass Global Navigation Satellite System (Russian)
 • Galileo Global Navigation Satellite System (EU)
 • Beidou Global Navigation Satellite System (China)

Maar een voertuigvolgsysteem heeft nog veel meer handige mogelijkheden. Het is belangrijk dat u een hoogwaardig voertuigvolgsysteem kiest. Wij vertellen u over de voordelen van de systemen van MetaTrak. Het apparaat kan gemonteerd worden in alle soorten 12 en 24V voertuigen zoals motorfietsen, quads, auto’s, vrachtwagens, tractoren, werkmachines, landbouwmachines en boten.

De voordelen van de voertuigvolgsystemen van MetraTrak

De voertuigvolgsystemen van MetaTrak maken gebruik van de nieuwste technologieën. Dit zorgt ervoor dat u de live locatie van uw voertuig kan tracken in de app op uw telefoon of computer. Ook zijn de systemen van MetaTrak ultracompact en makkelijk weg te werken in ieder type voertuig. Ze hebben geen externe GPS-antenne nodig om onder alle omstandigheden een goed GPS-signaal te ontvangen. Verder zijn deze geschikt voor zowel 12V als 24V voertuigen en voorzien van een interne noodbatterij die het systeem nog voor ongeveer 2 dagen van stroom kan voorzien.

Het kan dienen als ritregistratiesysteem

Het ritregistratiesysteem wordt standaard meegeleverd met de gratis MetaTrak® Plus app. In de app zijn de ritten eenvoudig te markeren als zakelijk of privé. Het is mogelijk om meerdere aansluitende ritten te koppelen. Vanuit de app kan met één druk op de knop een rapport worden gegenereerd. Ook kan de MetaTrak T.42 uw kilometerstand, brandstofverbruik, gemiddelde snelheid en accuconditie bijhouden.

Startbeveiliging op basis van herkenning van de bestuurder

Verder is het trackingsysteem uit te breiden met een ID-tag voor herkenning van de bestuurder en een E-call knop. Als de auto zich verplaatst zonder ID-tag dan ontvangt u hier een melding van. In combinatie met een startonderbreker is het voertuig zonder ID-tag niet te starten.

U krijgt notificaties wanneer uw voertuig zonder toestemming verplaatst wordt

Door middel van de mobiele app wordt u direct op de hoogte gesteld wanneer uw voertuig zonder uw toestemming verplaatst wordt. Ook wordt u direct geïnformeerd als uw autoaccu losgekoppeld wordt of kabelsystemen worden doorgeknipt. Kortom, Metatrak zorgt ervoor dat uw voertuig te allen tijde goed beveiligd is.

Meta System: Marktleider in voertuigvolgsystemen

Met 8 miljoen actieve producten is Meta System Europees marktleider in voertuigvolgsystemen en heeft het afspraken met diverse grote verzekeringsmaatschappijen. De telematica oplossingen worden in de markt gezet onder de naam MetaTrak®.

Nauwkeurige locatiegegevens

Door de nieuwste GNSS-technologie met gelijktijdige GPS / GLOSNASS / GALILEO / BEIDOU-ontvangst bieden de voertuigvolgsystemen van MetaTrak zeer actuele en nauwkeurige locatiegegevens. Deze kunnen altijd real-time worden gelokaliseerd. Via SMS, pushbericht of e-mail kunnen berichten worden gestuurd. De GSM-roaming maakt gebruik van de nieuwste generatie Quad-band-modem en een wereldwijd ondersteunde elektronische simkaart.

Bluetooth communicatie

Er zijn diverse externe randapparaten aan te sluiten via een bluetooth (BLE) verbinding. Hier kunt u de functies verder mee uitbreiden. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger een extra startonderbreker te plaatsen om het voertuig beter te beschermen tegen diefstal, naar keuze met 1 circuit of met 2 circuits of een bestuurders ID-tag zodat te zien is wie er wanneer in welk voertuig heeft gereden.

Crash sensor

Het apparaat is voorzien van diverse sensoren zoals o.a. gyrosensors en vertragingssensors die een eventuele crash detecteren. Geavanceerde algoritmes kunnen onderscheidt maken bij een motorfiets of deze plat door een bocht gaat of weg glijd en dus gecrasht is. Vervolgens genereert het systeem een compleet met alle data van snelheden, vertragingen, richting gecombineerd met Google Maps en Street View informatie.

GEO fencing

Hiermee kan een gebeid gemarkeerd worden, u krijgt vervolgens een melding als het voertuig dit gebied verlaat of binnen rijdt.

Waterdichte behuizing

De MetaTrak trackers hebben een waterdichte (IP67) behuizing die onopvallend aan het elektrische circuit van het voertuig wordt aangesloten.

Ideaal voor fleet management

Het gebruiksvriendelijke systeem maakt het eenvoudig om meerdere voertuigen te beheren. Het systeem is voorzien van overzichtelijke dashboards op verschillende niveaus en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Het is een professionele oplossing voor kleine tot zeer grote voertuigparken.

Video MetaTrak Smart

Video MetaTrak Fleet

Over Meta System

Meta System is de specialist op het gebied van fleet managementsystemen en voertuigvolgsystemen. Met 8 miljoen actieve producten is Meta System Europees marktleider in voertuigvolgsystemen en heeft het afspraken met diverse grote verzekeringsmaatschappijen. De Telematica oplossingen worden in de markt gezet onder de naam MetaTrak. Meta System is opgericht in 1973 en is uitgegroeid tot leverancier van Europese premium autofabrikanten. Wij leveren alle Meta System en Metatrak producten uit voorraad. Voor 17:00 besteld, morgen in huis. Persoonlijk advies nodig? Neem gerust contact op. Onze experts staan klaar om u te helpen.

Technische eigenschappen

 • Detectie van contact aan via algoritme (belastingmeting) of fysiek verbinding
 • GSM/GPRS quadband-module 850/900/1800/1900 MHz
 • GNSS-positionering met GPS, Galileo, Glonass en BEIDOU-systeem met snel TTFF (Time To First Fix) <1 sec warme start, <35 sec koude start. Positionering met GNSS heeft nauwkeurigheid van ongeveer 5-15 meter afhankelijk op aantal satellieten
 • Uit te breiden met extra functionaliteiten
 • 3D G-force sensor voor rijstijlanalyse, crashdetectie
 • 2G/3G/4G mobiele communicatie GNSS , SIM op chip wereldwijd).
 • Eén 3 assen versnellingsmeter
 • 6 assen gyros met versnellingsmeter, voor bewegingsdetectie zonder ontsteking, rijgedrag,
 • Back-up van batterij
 • Ingebouwd gepatenteerd algoritme voor run & stop detectie
 • Ingebouwd gepatenteerd algoritme voor crashdetectie
 • Nauwkeurige controle van het rijgedrag
 • Fota (Firmware Over-the-Air) automatische updates
 • Geo fencing
 • Bedrijfsspanning 12 / 24V
 • Stroomverbruik <1mA in rust en tot 150 mA voor GPRS-overdracht
 • Ingebouwde reservebatterij Ni-Mh, 2,7 V (tot 48 uur in slaapmodus, 24 uur in actieve modus)
 • Waterdicht IP67
 • Temperatuurbereik -40ºC tot + 85ºC
 • Klein formaat, afmetingen: 124 x 55 x 13 mm
 • Gewicht: 75 gram 
 • Eenvoudige montage en activering
 • Goedkeuring: CE, EMC, ECE-R10, R & TTE, Thatcham en SSF.
Terug naar overzicht