Een boete voor te hard rijden voorkomen doet u zo

Geplaatst op 14 oktober, 2021 Mark Rinsma


Boetes, we hebben er allemaal vast al een keertje één op de mat gehad. De kans dat er weer een boete binnenkomt wordt ook steeds groter. Cijfers wijzen uit dat de trajectcontroles in Nederland in vergelijking met vorig jaar behoorlijk meer overtredingen noteren, zo meldt Autoblog.nl.

Het aantal boetes op trajectcontroles neemt toe

Trajectcontroles zijn al jarenlang te vinden in Nederland, en het worden er steeds meer. Nu het aantal voertuigen op de weg weer toeneemt draaien ook de camera’s weer op volle toeren. Volgens de cijfers van het CJIB werden er in de maanden mei, juni, juli en augustus 2021 in totaal 849.545 boetes uitgeschreven. Het is dus niet gek als ook u een van de ongelukkigen bent geweest. Hoe u boetes in de toekomst kunt voorkomen? Wij vertellen het.

Voorkom eenvoudig het rijden van boetes

Het ontvangen van boetes willen we allemaal voorkomen. Toch kan het lastig zijn om constant uw snelheid in de gaten te houden. Zonder dat u het doorheeft rijdt u al snel weer net iets harder dan de maximaal toegestane snelheid. Dit voorkomt u eenvoudig door een Cruise Control of begrenzer in een voertuig te plaatsen.

Houd grip op uw snelheid met een Cruise Control

Het inbouwen van een Cruise Control is mogelijk in vrijwel alle moderne auto’s. Een inbouwspecialist, autodealer of garage kan dit eenvoudig voor u doen. Wilt u graag een Cruise Control laten inbouwen? Met onze offertetool komt u erachter welke Cruise Control u nodig heeft en kunt u direct een offerte aanvragen bij de gewenste dealer bij u in de buurt.

Voorzie uw wagenpark van een begrenzer

Een andere mogelijkheid om te voorkomen dat u, of een van uw collega’s, te hard rijdt is een begrenzer. Een snelheidsbegrenzer is een systeem dat de maximumsnelheid van een voertuig begrenst. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder niet harder kan rijden dan de maximumsnelheid die is ingesteld. Daarnaast kan een begrenzer ook het toerental of de acceleratie begrenzen. Het maakt niet uit of u maar één auto heeft of een vloot van honderden voertuigen, snelheidsbegrenzers verdienen zich snel terug. Benieuwd wat precies de voordelen zijn van een begrenzer? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Gaat u ook zonder zorgen op weg?

Een goede manier vinden om te hard rijden te voorkomen zorgt ervoor dat u veel geld bespaart. Dit zorgt ervoor dat een Cruise Control of begrenzer een goede investering is. Eentje waar u zeker geen spijt van zal hebben. Heeft u nog vragen over onze Cruise Controls of begrenzers? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Terug naar overzicht