Laat uw auto’s stralen met ShowroomChargers

Geplaatst op 9 maart, 2020 Marcel Steen

De showroom is uw visitekaartje. Met de verlichting aan en de dashboardfuncties actief tilt u de presentatie van uw showroommodellen naar een hoger niveau. Hiervoor moeten de accu’s van uw showroommodellen echter wel te allen tijde opgeladen zijn. Gelukkig zijn ShowroomChargers hier speciaal voor ontworpen. In dit artikel leest u waarom showroomladers zo uniek zijn. Bovendien leest u hoe een showroomlader installeert.

ShowroomChargers zijn geruisloos

Sommige autodealers gebruiken nog steeds normale acculaders in hun showroom. Deze hebben doorgaans een koelelement en deze maken een zoemend geluid. In een lawaaierige omgeving is dit geen probleem, maar u wilt natuurlijk geen gezoem in uw showroom. Zeker niet als u tientallen auto’s met elk hun eigen acculader in uw showroom hebt staan. De showroomladers van DEFA zijn volledig geruisloos. Deze hebben namelijk geen koelelement. Door de enorm hoge efficiëntie, wordt er weinig warmte gegenereerd en is er dus ook geen koelelement nodig.

ShowroomChargers beschikken over de nieuwe laadtechnologie

De Showroomladers van DEFA beschikken over de nieuwste technologie op het gebied van het laden van accu’s. Deze zijn gebaseerd op de moderne switch mode-laadtechnologie en maken gebruik van een 7-fasige laadcurve. Hierdoor behalen de showroomladers een efficiëntiegraad van maar liefst 95%. Bovendien zorgt dit voor superieure batterijprestaties en een lange levensduur. Tevens is de 50 Ampère showroomlader ook geschikt voor Lithium accu’s. Daarnaast kan de showroomlader ook worden gebruikt als 13,7 V voeding zonder dat er een accu in de auto aanwezig is.

Compact en eenvoudig te installeren

De ShowroomChargers van DEFA zijn erg compact en hebben afneembare kabels die onder de motorkap door getrokken kunnen worden. Zo kunt u de lader eenvoudig onder de auto of motorkap plaatsen, buiten het zicht van de klanten. Voor Mercedes-Benz auto’s is er zelfs een speciale kabelset beschikbaar om de lader eenvoudig aan te sluiten op de accu zodat ook hier de motorkap nog steeds gesloten kan worden.

Alle eigenschappen van DEFA op een rijtje:

 • Gebruiksvriendelijk. Voorzien van intuïtief display.
 • Hoge efficiëntie – 95%.
 • Optimale laadcurve – 7 fases.
 • Leverbaar in 32 en 50 Ampère
 • Discreet design – zwart aluminium.
 • Discrete plaatsing – afneembare kabels die door de motorkap getrokken kunnen worden.
 • Volledig geluidloos.
 • Veilig.
 • Vonkvrij.
 • Krasvrij. Rubber poten en hoeken zijn beschikbaar.
 • Volledig onderhoudsvrij.

Zo installeert u een ShowroomCharger

U kunt de kabel eenvoudig loshalen van de ShowroomCharger. Vervolgens kunt u de showroomlader onder de auto plaatsen. Daarna kunt u de kabel via de motorkap naar beneden laten zakken en opnieuw verbinden met de ShowroomCharger. Omdat de ShowroomCharger zich onder de auto bevindt, is deze niet zichtbaar voor uw klanten. Verder kunt u de software eenvoudig updaten via de USB-poort en zijn er rubberen poten en hoeken beschikbaar voor nog betere bescherming.

Advies

De showroom is uw visitekaartje. Laat uw auto’s stralen met de DEFA showroomlader. Met de verlichting aan en de dashboardfuncties actief tilt u de presentatie van uw showroommodellen naar een hoger niveau Wij zijn de officiële leverancier van DEFA in Nederland. Wij staan altijd voor u klaar om u persoonlijk advies te geven en technische ondersteuning te bieden. Heeft u vragen over SmartCharge? Neem gerust contact op met onze experts.

Terug naar overzicht