Cupra Born cruise control vergroot de actieradius van de Impulse en Essential

Geplaatst op 15 mei, 2024 Marcel Steen

De Cupra Born Impulse en Essential zijn niet standaard uitgerust met een Cruise Control. Alleen de opvolgende modellen Business, Performance en Copper Edition zijn voorzien van predictive adaptive cruise control. Wilt u een Cruise Control laten inbouwen in het instapmodel van Cupra Born? Dat is mogelijk! Benieuwd wat een Cupra Born cruise control kan betekenen voor de actieradius in de praktijk? Lees dan snel verder!

Cupra Born

Sinds 2018 is Cupra een zelfstandig merk nadat het begon als sportief label van Seat. In 1996 maakten autoliefhebbers voor het eerst kennis met de naam Cupra via de Seat Ibiza GTI Cupra, gevolgd door de Cupra 2 in 1998. Cupra (Cup Racing) was een begrip en stond synoniem voor de krachtige motoren van Volkswagen in een eigentijds ontwerp met een meer toegankelijk prijsniveau. In 2019 werd op de Salon van Genève het Seat El-Born 100% elektrisch concept gepresenteerd, hoewel Cupra op dat moment reeds als merk was gevestigd. In de lente van 2021 is het zover en wordt de Cupra Born officieel geïntroduceerd. 

Zuiniger rijden met Cruise Control

Het hanteren van Cruise Control biedt niet alleen rijcomfort, maar bespaart ook energie. U rijdt tot wel zo’n 10% zuiniger. Door de constante snelheid blijft het verbruik op een optimaal niveau en wordt het overbodig om de snelheidsmeter voortdurend in het oog te houden. In het geval van uw Cupra Born zijn er extra voordelen verbonden aan het gebruik van Cruise Control, zoals een verminderde slijtage van banden en remmen.

Van snelheidsbegrenzer naar cruise control

Het instapmodel van de Cupra Born is wel voorzien van een snelheidsbegrenzer. Hiermee kunt u een maximale snelheid instellen die u niet zult overtreden, ook al geeft u gas. Deze snelheidsbegrenzer kan afzonderlijk worden geplaatst, maar er zijn ook een cruise controls met snelheidsbegrenzer in één. In dit geval maakt de snelheidsbegrenzer deel uit van de cruise control set, waardoor u de cruise control kunt gebruiken om op een constante snelheid te rijden. Het achteraf installeren van een cruise control is een snel en eenvoudig proces. Met de Cruise Control wordt de bediening van de snelheidsbegrenzer primair veranderd naar de bediening van de cruise control. Desondanks kan de bediening nog steeds worden gebruikt om de snelheid te begrenzen.

Wilt u ook kunnen profiteren van de voordelen die een Cruise Control met zich meebrengt? Neem dan contact met ons op, we geven graag persoonlijk advies en technische ondersteuning. 

Terug naar overzicht